Često postavljena pitanja – Program javnih radova

 

Tko je osigurao sredstva za Javne radove?

Sredstva je, u iznosu 100%, osigurao Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Tko se može prijaviti na Natječaj i koliko je radnika potrebno?

Na Natječaj za Javne radove mogu se prijaviti korisnici zajamčene minimalne naknade ostvarene temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb Imotski. Što se tiče razine obrazovanja, mogu se prijaviti osobe sa završenom osnovnom školom niži razredi, završenom osnovnom školom, 3-godišnjom srednjom školom, 4-godišnjom srednjom školom, osobe za završenom višom ili prvostupanjskom školom te sa završenim fakultetom, akademijom, magisterijem i doktoratom. Potrebno je 10 radnika.

Do kada je otvoren Natječaj?

Natječaj je otvoren od 30. lipnja 2017. do 7. srpnja 2017. godine i objavljen je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Može se pronaći i na mrežnim stranicama Zavoda na adresi https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=85417637

Mogu li se prijaviti telefonski ili putem interneta?

Ne,  prijava se obavlja isključivo pisanim putem, a pisanu zamolbu potrebno je dostaviti osobno ili poštom na adresu: Grad Imotski, Ante Starčevića 23, 21260 Imotski.

Trebam li dostavljati rješenje iz Centra za socijalnu skrb?

Da, uz pisanu molbu potrebno je dostaviti i fotokopiju rješenja o zajamčenoj minimalnoj naknadi iz Centra za socijalnu skrb.

Ukida li se zajamčena minimalna naknada za vrijeme trajanja radova?

Ne, tijekom trajanja Javnih radova zajamčena minimalna naknada se ne ukida.

Koliko traju radovi?

Radovi traju četiri mjeseca.

Kakvo je radno vrijeme?

Prema Programu javnih radova, s obzirom na veličinu prostora koji bi bio obuhvaćen radovima, njihovo izvođenje obavljalo bi se 4 sata dnevno, odnosno pola radnoga vremena.

Gdje će se obavljati radovi i pomoću kojih sredstava?

Radovi će se izvoditi u svim naseljima grada Imotskoga. Sredstva za rad bit će: malj, sjekire, kosilice, lopate, grablje i ostalo oruđe i pribor s obzirom na pojedine vrste poslova. Strojevi i prijevozna sredstva koristili bi, kao i do sada, ugovornim, najamnim odnosom sa za to specijaliziranim poduzećima.

Koji će se radovi obavljati?

Prema Programu javnih radova određeno je da će se obavljati poslovi u održavanju okoliša.

Koliku plaću mogu očekivati ako budem primljen/a?

Za opisane radove očekivana plaća bi iznosila sukladno kriterijima i mjerilima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji se odnose na stopostotno financiranje zavoda.

Hoću li, ako budem primljen/a dobivati naknadu za prijevoz?

Da, u cijelosti je osigurana naknada za prijevoz.