Gradonačelnik nazočio potpisivanju sporazuma o zajedničkom financiranju projektne dokumentacije za sanaciju brane i jezera u Ričicama

Župan Blaženko Boban i generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, su potpisali Sporazum o zajedničkom financiranju projektne dokumentacije između Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskih voda. Potpisivanju su nazočili i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, načelnik općine Proložac Mate Lasić, direktorica Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za slivove južnog Jadrana, Irina Putica i njezin zamjenik Zlatko Ževrnja, zamjenik župana Ante Šošić, pročelnici Davor Pavić i Anđelko Katavić, te Tomislav Opačak i Josip Matas.
Splitsko-dalmatinska županija je pokrenula zajednički projekt prekogranične suradnje sa susjednom Zapadno-hercegovačkom županijom o navodnjavanju i odvodnjavanju Imotsko-Bekijskog polja. Iz napravljenih studija je proizišlo da nema uređenja Imotskoga polja bez sanacije jezera i brane Ričica, s obzirom na velike gubitke vode iz samog jezera. Sanacija brane Ričice i tamošnjega akumulacijskoga jezera od velike je važnosti za čitavu Imotsku krajinu jer će se osigurati potrebne količine vode za natapanje polja u ljetnim mjesecima.