Imotski za Vukovar: Gradonačelnik Budalić posjetom gradu heroju odao počast žrtvama Vukovara

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar gradonačelnik Ivan Budalić posjetio je herojski grad Vukovar i zajedno s mnogobrojnim suborcima i civilima odao počast svima koji su u stvaranje slobodne Hrvatske utkali svoje živote. Gradonačelnik je dostojanstveno i primjereno odao počast svim sudionicima obrane zajedno s visokim uzvanicima iz Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora te brojnim braniteljima i obiteljima poginulih u Domovinskom ratu. Žrtva koju je podnio Vukovar u Domovinskom ratu vječni je spomen hrabrosti, požrtvovnosti i ljubavi prema domovini.

 

– Poseban je osjećaj časti hodati gradom herojem rame uz rame sa suborcima i svima koji su se okupili u Vukovaru te odati počast žrtvi Vukovara. Ovaj dan poseban je za sve nas Hrvate da se nikad ne zaboravi Vukovar i žrtva koju su podnijeli borci, za stvaranje naše domovine. Svi koji su žrtvovali svoje živote za obranu grada zauvijek će ostati u našim sjećanjima. Ovo je dan sjećanja, ali, još više od toga, ovo je dan ponosa, dan borbe i dan hrabrosti. Zauvijek ste naše sjećanje, Vukovar nikad neće biti zaboravljen! – izjavio je gradonačelnik Budalić.

18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade slomljena je obrana grada heroja, a u Vukovar su ušli pripadnici srpskih paravojnih postrojba i bivše Jugoslavenske vojske. Hrvatski sabor odlučio je da će se svake godine, 18. studenog obilježavati Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara i svih poginulih u obrani grada, da se nikad ne zaboravi. Danas ovaj datum obilježavaju gradovi i građani diljem zemlje paleći svijeće te na taj način odajući počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

FOTO GALERIJA / Autor: Mijo Zidar