Sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika općina

Grad Imotski i općine Imotske krajine svojim su potpisom dali potporu izgradnje Veteranskoga centra, u sklopu Doma za starije i nemoćne u Runovićima. Naime, jučer je održan sastanak koordinacije gradonačelnika Imotskoga i načelnika općina s Koordinacijom braniteljskih udruga Imotske krajine. Projekt su prisutnima predstavili predstavnici Koordinacije Marko Gudelj i Mario Petričević. Predsjednik Gudelj istaknuo je da je već obavljen razgovor sa županom Blaženkom Bobanom, koji je dao podršku ovome projektu. Veteranski centar imao bi 12 smještajnih jedinica, a izgradio bi se kao aneks doma u Runovićima.

Na sastanku koordinacije gradonačelnika i načelnika ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić i Nikolina Luketić Delija iz Konzervatorskoga odjela u Imotskom predstavile su program “Sine Božji budi faljen”. Radi se o projektu zaštite pasionske baštine Imotske krajine, čiji je nositelj POU Imotski. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske za ovaj je projekt odobrilo 5 tisuća kuna, a općine u kojima se provodi ovaj projekt i grad također su se obavezali izdvojiti novčana sredstva za njegovu realizaiju. Gradonačelnik i načelnici informirani su o tijeku projekta, kao i planovima za promociju naše pasionske baštine u Imotskoj krajini, ali i u ostatku Hrvatske.

Odlučeno je i kako će Grad i općine sami financirati rad drugoga inženjera radiologije. Ovaj nadstandardni oblik na sastanku je obrazložio zamjenik gradonačelnika dr. Vice Čikeš. Prema tome, inženjer radiologije radit će u drugoj smjeni, tako da će usluge rendgena Imoćanima biti dostupne u dvije smjene.