Župan Boban primio dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma

U dvorani Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban danas je upriličio primanje za dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma u Malom Lošinju.

Podsjetimo, u sklopu Dana hrvatskog turizma u kategoriji – Destinacija godine, najuspješnija destinacija ruralnog turizma, našla se i Dalmatinska zagora, koja obuhvaća Sinj, Trilj, Imotski, Vrgorac, Vrliku i Dugopolje, koja je osvojila treće mjesto.

Župan Boban na današnjoj svečanosti čestitao je nagrađenima te im zahvalio na promociji naše županije i njenog turizma. Istaknuo je kako je Splitsko-dalmatinska županija uvjerljivo druga u turističkoj sezoni po broju gostiju, no možemo se pohvaliti kako je, prema podacima za listopad, prva u podsezoni.

‘Posebno me veseli što se naša Dalmatinska zagora našla među tri finalista u kategoriji najuspješnije destinacije ruralnog turizma. Veseli me i što na otocima idemo velikim koracima naprijed’, kazao je župan Boban, koji je posebne čestitke uputio Anti Mrvici na priznanju za iznimni doprinos u turizmu – godišnju nagradu ‘Antun Štifanić’.

Nazočnima su se obratili i čestitali direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella i pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja, a od nagrađenih Alijana Vukšić, Ante Mrvica te Vjera Matulić, dobitnica nagrade za najboljeg privatnog iznajmljivača. Svi oni složili su se kako se samo zajedničkim snagama mogu postići ovakvi vrhunski rezultati u turizmu.