Otvoren je Centar “Slava Raškaj” na Kamenmostu

Otvoren je Centar za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” na Kamenmostu. Ovo je prvi dislocirani centar splitske “Slave Raškaj”. Ravnateljica Željka Paleka podsjetila je da je gradnja započela 2016. godine. “Danas ovdje imamo 48 korisnika, a sama ideja je potekla od onih kojima je ovaj centar najviše potreban, a to su roditelji djece s posebnim potrebama. Malobrojni su oni koji su mogli dolaziti u Split ili na neku drugu lokaciju na rehabilitaciju. Moram naglasiti kako je, uz pomoć lokalne zajednice i Splitsko-dalmatinske županije, od proljeća 2016., kada je započelo uređenje i opremanje odjela na Kamenmostu, pa do dana otvorenja, proteklo jako malo vremena”, izjavila je Paleka.
Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban pohvalio je rad svih onih koji su sudjelovali u ovom projektu, izrazivši nadu da će naša županija u skoroj budućnosti izgledati drugačije. “Ako je netko u nekom lancu najslabija karika, iz objektivnih ili subjektivnih razloga, onda jedino sinergija lokalne zajednice, županije i nacionalne razine može dovesti do ovakvih rezultata. Ovdje je rezultat ovaj dom, ali tako se moraju uraditi i ostali veliki projekti. Ovdje nema potrebe za politiziranjem, nego je bitno raditi zajedničkim snagama, tako da vjerujem da će u skorije vrijeme naša županija izgledati bitno drugačije u prometnom, komunalnom, energetskom i svakom drugom smislu”, naglasio je Boban.
Gradonačelnik Ivan Budalić, kojemu je ravnateljica Paleka uručila zahvalnicu na suradnji i potpori, također je naglasio važnost zajedničkoga djelovanja svih razina vlasti. “Mislim da smo na ovom projektu tu sinergiju ostvarili i da nam ovo može biti poticaj  za otvaranje novih vrata na svim razinama, kako bismo, ugledavši se na ovaj projekt, ostvarili i naše druge ciljeve. U svakom slučaju ponosan sam što smo otvorili ovaj centar, koji će biti na usluzi roditeljima, ali i svim korisnicima. Osim za roditelje i korisnike, ovo je velika stvar i za svo stanovništvo Imotske krajine”, izjavio je Budalić.
Inače, Općina Podbablje dodijelila Centru prostor u kojem je počelo uređenje Odjela, a Županija je u opremanje prostorija i uređenje okoliša uložila gotovo tri milijuna kuna. Procjenjuje se da će u Kamenmostu biti između 100 i 120 korisnika, a otvoreno je i 16 novih radnih mjesta.